Vi söker nu säsongsarbetare för vintersäsongen 2020. Att jobba som säsongare för UCPA innebär varierade arbetsuppgifter där resenärerna står i fokus. Det handlar till exempel om att finnas tillgänglig för gästerna vid ankomst- och avresedagar, vara behjälplig vid situationer som gästen inte kan reda ut själv och anordna pubrunda eller andra sociala aktiviteter. Som representant ska du också kunna ägna mycket tid till skidåkning och endast jobba kvällstid, lördagar och eventuellt söndagar.

Vi frågade två av våra säsongare från fjolåret hur de såg på arbetet. Vad som var bäst, utmanande och vad de har lärt sig från sina äventyr i de franska alperna!

Det bästa med jobbet är att kunna göra det du gillar mest och samtidigt få betalt för det!

Vad är det bästa med att jobba som säsongsarbetare?

Pauline — Det jag gillar mest är all den fritid du får och möjligheten till att forma sin tid och sina dagar relativt fritt.

Albert — Det bästa med jobbet är att kunna göra det du gillar mest och samtidigt få betalt för det. Att få visa ett gäng sköna svenskar ett berg, en stad och se deras reaktioner är oövervinnligt.

Albert vid glaciären Vallée Blanche, Chamonix.

Vad kan vara utmanande i arbetet som säsongare?

Pauline — Eftersom du oftast delar boende med andra och att arbetet går ut på att vara social så kan din egentid bli begränsad på gott och ont. Det är något som kan vara bra att vara medveten om innan du söker.

Albert — Det svåraste var att hantera en komplicerad situation på direkten. Ibland hade jag gärna haft lite tid att fundera över den bästa lösningen eller bolla lite med en kollega. Men ofta behöver du ge ett svar direkt! Det var en sak som man blev bättre och bättre på under säsongen. Jobbigast var det i början, första månaden.

Pauline vid toppen av Grand Pré-liften, Val d’Isère.

Den som söker jobbet måste tycka om att åka mycket skidor, såklart!

Skulle du rekommendera någon att söka jobbet som säsongare hos UCPA?

Pauline — Ja! Jag rekommenderar detta jobb till den som är social, utåtriktad och gillar att vara spindeln i nätet.

Albert — Absolut! Alla dagar i veckan! Men inte till vem som helst… personen i fråga måste enligt mig ha mycket bra sociala egenskaper och ha en intuition att alltid vilja hjälpa folk och svara på frågor. Personen måste också vilja åka mycket skidor, såklart.

En av många åk under ledig tid, Le Tour, Chamonix.

Vad tar du främst med dig från tiden som säsongare?

Albert — Det roligaste var att lära känna nya människor. Jag har lärt mig SÅ mycket av olika gäster under säsongen vilket jag är otroligt tacksam för. Jag tycker att få åka med UCPA-guidernas grupper var det roligaste, det var där man lärde känna gäster från alla länder, de franska guiderna och berget. Ett otroligt privilegium att få åka på guidade turer! Att äta middag på centret har också varit riktigt roligt. Där har jag haft möjligheten att lära känna gästerna mer och det har betytt mycket för både deras om min upplevelse.

Pauline — Det här jobbet är för bra för att vara sant! Svårt att peka på något specifikt, helheten och möjligheten till att åka mycket skidor och testa på andra aktiviteter kring skidbyn. Dessutom har jag fått träna mycket på att vara socialt flexibel, det är något jag kommer ha med mig livet ut.

Pauline hann med att testa speedriding under vintern.

Tycker du att detta låter spännande och känner att säsongsarbete skulle vara något för dig?

Läs mer här eller skicka oss en genomarbetad och inspirerande ansökan; personligt brev och CV med foto så fort du kan till reseledare@ucpa.se. Ring oss gärna om du har frågor angående uppdraget 031- 711 50 54.

Vi ses i vinter!